De pers over Theamus

'Theamus staat voor eigentijds nieuw geschreven muziektheater op locatie, waarin de Nederlandse geschiedenis wordt geactualiseerd. Bob Driessen en Gerda Holzhaus verbinden deze geschiedenis aan mooie historische plekken. Hun voorstellingen worden meedogenloos actueel.' (Het Parool over Floris V )

'De acteurs ruziën in de hedendaagse gedeelten adembenemend echt en spelen hun Granida-scènes met lichte ironie. De mooie muziek, gecomponeerd door Bob Driessen en door hemzelf op saxofoon gespeeld, brengt een sfeer in de Ridderzaal, die zelfs de grootste lolbroeken stil krijgt. Hoogtepunt is een keiharde rockscène waarin Charles op een tafel springt en gepassioneerd een striptease uitvoert op een lyrische liedtekst van P.C. Hooft'. (de Volkskrant over Bliksemminne)

'In een gloedvolle kostumering met de juiste aandacht voor details voegt Gerda Holzhaus een nieuwe verhaallijn toe door de actrice en beide acteurs uit hun rol te laten stappen en op de handeling te laten reflecteren....Het is mooi te ervaren, daar in het stijlvolle Muiderslot, hoe een tekst van vier eeuwen oud nog steeds levendig en betekenisvol is.' (NRC over Bliksemminne)